В Мирнограді розпочали підготовку до нового опалювального сезону. В кожній котельні працюють ремонтні бригади, які перебирають обладнання, проводять ревізії запірних арматур та готують котельні до безаварійної роботи. Деталі дізнавалась знімальна команда ТК «Орбіта».

Для 8 котелень Мирнограда минулий опалювальний сезон завершився 30-го березня й ще для однієї раніше, адже вона постраждала внаслідок ворожого обстрілу. Її будуть відновлювати, а в усіх інших ремонтують котли. Окрім цього, через погану якість води на Донеччині, майстри проводять ревізію засувок, що стоять на трубопроводі. Після кожного опалювального сезону їх необхідно чистити. 

Після повної ревізії котлів, їх знову обкладуть кладкою. Минулого року займались одними котельнями, а цього року приступили до інших. Кожна котельня обігріває по одному мікрорайону. 

«Після закінчення опалювального періоду ми займаємось ремонтними роботами. Наразі ремонтуємо котел №2, а також проводимо ремонт засувок та ремонт траси», – розповідає старший майстер котельні Сергій Дудка. 

Всього заплановано замінити 1800 метрів теплотрас по всьому Мирнограду. Проте, чи вдасться виконати весь обсяг – наразі невідомо. У підприємства «Мирноградська тепломережа», яка займається обслуговуванням котлів, є борг за газ, а також сумніви щодо платоспроможності клієнтів. 

«Пропоную нашим клієнтам ставитися відповідально до рахунків та сплачувати вчасно», – підкреслив виконуючий обов'язки директора підприємства Ігор Щербина. 

Підготовку котелень до нового опалювального сезону планують завершити до 1 жовтня, щоб наступний період був не гірше минулого, в якому зупинок котелень не було. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, коли завершиться навчальний рік в школах Покровської ТГ.