Добропільські комунальники повноцінно готуються до опалювального сезону. Разом з поточними ремонтами котельні готують і до можливих позаштатних ситуацій. Детально про підготовку до зими знімальній групі телеканалу «Орбіта» розповів директор комунального підприємства «Добро» Олег Дмитрук.

На котельні №1 силами підприємства було відремонтовано конвеєр попило видалення.

"Повністю замінили рештачный став, повністю новий ланцюг. Провели капітальний ремонт. Вартість обладнання близько 1,5 мільйона гривень", – повідомив Олег Дмитрук.

Також на першій котельні Добропілля було капітально відремонтовано котел №5 – ці роботи виконувались підрядником.

"Таким чином ми забезпечимо стабільну роботу взимку. Коштами нам допомогла область, при підтримці нашої військової адміністрації. Бюджет – 6,5 мільйона гривень. Підрядник визначився за результатами конкурсу на Прозорро", – пояснює директор комунального підприємства.

Великий генератор на майже 1 мегават надала Добропільській громаді Міжнародна організація з міграції. Його потужності вистачить, щоб забезпечити потреби котельні на випадок блекаутів. Генераторами забезпечені 16 з 18 котелень, які обслуговує КП "Добро". Ще 2 котельні у селищах Водянське та Новодонецьке до зими також будуть з альтернативними джерелами живлення.

Також вирішують й питання закупівлі вугілля. Його планують заздалегідь накопичити у великому обсязі до початку опалювального сезону.

"Пройшли перемовини з ДП "Добропілля вугілля". За результатами був підписаний меморандум про співпрацю. Шахтарі обіцяють нам вугілля. Якщо ситуація буде складатись більш-менш стабільною у роботі шахт, думаю, ми це вугілля отримаємо і будем працювати", – підкреслив Олег Дмитрук.

Також підприємство переймається питанням водозабезпечення виробничого циклу котелень взимку. Для цього зробили власну свердловину, яка дає близько 5,5 кубів на годину. Зараз воду з неї в деякі дні підкачують у міській мережі, аби забезпечити у мешканців верхньої частини Добропілля.

На підприємстві зазначають, що у прифронтових умовах роблять все можливе для того, щоб стабільно пройти опалювальний сезое. Комунальники закликають населення своєчасно проплачувати комунальні платежі. Наразі борг населення у 3 громдах складає 132 мільйони гривень.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест розпочав будівництво укриттів під багатоквартирними будинками Покровська