Обласні центри разом із столицею минулого року виділили на підтримку сил оборони загальну суму в 19,5 мільярда гривень. Комітет виборців України провів аналіз бюджетних асигнувань обласних центрів та столиці на потреби сил оборони протягом 2023 року.

Київ, очолюваний міським головою Віталієм Кличком, зайняв перше місце у рейтингу за обсягами підтримки сил оборони, направивши минулого року близько 9 мільярдів гривень, що приблизно дорівнює внеску всіх інших обласних центрів разом узятих.

Дніпро під керівництвом Бориса Філатова посів друге місце з 1,6 мільярда гривень витрат на оборону.

У топ-5 також увійшли Хмельницький з 1,5 мільярда гривень (Олександр Симчишин), Житомир з 1,3 мільярда гривень (Сергій Сухомлин) та Одеса з 1,1 мільярда гривень (Геннадій Труханов). 

Загалом, обласні центри та столиця витратили на потреби сил оборони 19,5 мільярда гривень, з яких 45,6% припадає на Київ. Дніпро вніс 8,3%, Хмельницький - 7,7%, Житомир - 6,9%, Одеса - 5,9%.

Дані були зібрані Комітетом виборців України, який у лютому 2024 року надіслав запити щодо витрат з місцевих бюджетів на оборону до всіх обласних центрів та Києва, за винятком тих, що перебувають під окупацією. Відгуки надійшли від 13 міст, інформацію про решту було отримано з відкритих джерел.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у ЦНАПАХ відкриють "єдине вікно" для ветеранів та їхніх родин