Останнім часом в Покровську значно зросла кількість дошкільнят з порушеннями мовленнєвого розвитку, але активна робота логопедів допомагає виправити це. У ранньому віці корекційна робота є найефективнішою: логопеди допомагають дітям покращити звуко вимову, розвивають пам’ять, увагу та збагачують словниковий запас. Крім того, фахівці проводять консультації для батьків, де роз'яснюють методи підтримки розвитку мовлення вдома. Знімальна група ТК «Орбіта» відвідала одну з таких зустрічей, де було висвітлено важливість раннього втручання у мовленнєвий розвиток.

«Шановні батьки, якщо у вашої дитини є мовленнєві порушення, не чекайте, що вони виправляться самі. Пам'ятайте, що вчасна допомога покращить адаптацію дитини до шкільного  навчання та майбутнього життя», – наголошує головна спеціалістка з питань дошкільної освіти Покровського міського відділу освіти. 

Педагоги Покровська – висококваліфіковані фахівці з великим досвідом. Усі спеціалісти закладу мають вищу кваліфікаційну категорію, а їхні логопедичні та дефектологічні послуги є безкоштовними. 

Роботу у цьому напрямку освітянам цілком вдалось адаптувати до онлайн навчання. За допомогою яскравих онлайн ігор, вправ та сучасних презентацій педагоги успішно розвивають дітей з особливими розвивними потребами. 

«Якщо уявити розвиток дитини у вигляді будиночка, а розвинене мовлення та чітку вимову його дахом, то фундамент – це такі психічні процеси, як пам'ять, увага, мислення. Саме будуванням фундаменту  займаємося і ми. Перш за все ми працюємо над мисленням дитини, над її способами пізнання світу, над увагою та сприйняттями, допомагаємо малюкам висловлювати їхні думки», – розповідає вчителька-дефектолог ЗДО №2 «Росинка» Наталія Нагорна. 

Педагоги переконані — думка про те, що неможливо виправити мовлення та поставити звуки – хибна. При вдалій адаптації дитини до нового формату навчання, все цілком реально. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 
Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні спростили правила отримання медичних довідок для дошкільнят та учнів