В Україні вводять нові правила отримання медичних довідок для дітей, які вступають до навчальних закладів. Тепер замість різних форм довідок для дошкільнят та учнів буде діяти єдина форма, яку видає сімейний лікар. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

«Відтепер немає потреби проходити огляд у кількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Для вступу дитини в будь-який навчальний заклад видається уніфікована довідка № 086/о «Медична довідка (виписка з медичної карти амбулаторного хворого)», – сказано в повідомленні.

Для отримання довідки потрібно пройти базове обстеження та мати актуальні щеплення. Обстеження включає збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку на гострі чи хронічні захворювання, вимірювання зросту і маси тіла, а також перевірку гостроти зору і слуху.

Медогляд може бути проведений в будь-який час року, оскільки результати вважаються дійсними на протязі одного року після проходження.

В Україні медичний огляд є обов'язковою умовою для зарахування дитини до дитячого садка чи школи. Процедура передбачає проходження ряду медичних обстежень, які підтверджують здоров'я дитини. Також заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти самостійно визначають необхідність медоглядів для вступників згідно з власними правилами прийому. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що українські батьки, які перебувають за кордоном, можуть отримати допомогу на дитину дистанційно