В останні дні травня – 31-го та на початку червня, 1-го, очікується значне збурення геомагнітного поля Землі, з попередженням про магнітні бурі силою 6 балів. Як інформує Meteoagent, після цих днів метеозалежні особи можуть сподіватися на зменшення «штормів».

З 2 до 9 червня прогнозується спад сонячної активності, з К-індексом магнітних бур лише на рівні 2-3 бали. Однак, до 9 червня індекс знову підвищиться до 4 балів, сигналізуючи про зростання геомагнітної активності.

К-індекс, що вимірює інтенсивність магнітних бур, варіюється від двох до дев’яти балів. На прогнозних мапах небезпечні періоди позначені червоним, помірні - жовтим, а спокійні - зеленим.

Поради метеозалежним

Науково не доведено, що магнітні бурі впливають на здоров’я. Проте, немало людей розповідають, що відчувають в дні штормів головні болі, запаморочення, скаржаться на підвищений кров’яний тиск, нудоту, тремтіння м’язів, а також загострення хронічних захворювань.

Якщо ви відчуваєте сильне нездужання, краще зверніться до лікаря. В інших випадках достатньо більше відпочивати, гуляти на свіжому повітрі, вдосталь спати і обирати здорову їжу. 

Раніше Pokrovsk24.news надавав поради з профілактики інфекційних захворювань.