У ДСНС підбили статистику пожеж на території Покровського району за минулий тиждень. Горіли як житлові будинки, так і відкриті території. Рятувальники констатують, що кількість займань, які виникають через обстріли, не зменшується. Деталі повідомив провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського РУ ГУ ДСНС України в Донецькій області Андрій Шатохін. 

«Виникло 48 пожеж, з яких 5 у житлових будинках та підприємствах, 14 займань виникло на відкритих територіях. Також на минулому тижні збільшилась кількість пожеж через обстріли збройних сил росії. Кількість таких пожеж – 29 випадків», – розповідає Андрій Шатохін. 

23 вересня стався авіаудар по селу Шахове, внаслідок якого відбулось займання сухої рослинності. Вибуховою хвилею було пошкоджено житлові будинки. Є поранені. Також в цей день стався обстріл Покровська, який викликав займання гаражів. 

25 вересня під черговий удар потрапила шахта «Капітальна» міста Мирноград. Виникла пожежа на території підприємства. 

«28 вересня стався масований обстріл міста Добропілля. Через обстріл було знищено будівлю Добропільської міської адміністрації та почалось займання будинку, який був розташований поряд. Окрім цього відбувся обстріл будинку по вулиці Першотравнева. На жаль, є поранені цивільні мешканці міста», – каже інспектор. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що спалювання сухостою може привести до 15 років ув'язнення