До повномасштабного вторгнення на території Першотравневого старостинського округу мешкало близько 1200 громадян. Частина з них вже давно прийняла рішення про виїзд, інші все ще перебувають у власних оселях. Для них організовано видачу різних довідок та гуманітарної допомоги. Утім, не припиняється і нагадування про необхідність евакуації.


«Кожен день ведеться облік мешканців, які виїхали. Вже виїхало понад 400 осіб, але робота триває», – повідомив начальник відділу управління Першотравневим старостинським округом Олександр Ухов. 

Мешканці й зараз можуть отримати у Першотравневому низьку необхідних довідок, не виїжджаючи до Покровська. 

«Робочий день в нас триває як і завжди: з 8:00 по 17:00. У зв'язку із евакуацією люди потребують багато витягів. На даний час наші мешканці можуть в нас отримати витяг з реєстру територіальної громади про місце реєстрації та приживання, адресні довідки, відповіді на запит від нотаріуса», – перераховує діловод Олена Кобзар. 

 

Не залишають без уваги селян й представники різноманітних фондів. Ситуація на лінії фронту важка, але співпраця із благодійниками триває. Гуманітарних пакунків зазвичай вистачає всім. 

За ці 2,5 роки війни населені пункти Першотравневого старостинського округу прийняли чималу кількість внутрішньо переміщених осіб. Реалії такі, що відтепер цім людям знову доводиться влаштовуватись на новому місті. 

«Зараз в нашому старостинському округу близько 40 переселенців. Зі всіма ми підтримуємо зв'язок, дізнаємось, яка допомога їм потрібна. До цього було близько 100 ВПО, але люди виїжджають. Я оформлюю довідки на вугілля, брикети, на дрова. Робимо все, що від нас залежить. Допомагаємо й тими ж матрацами, посудом, рушниками», – розповідає інспекторка координаційного комітету самоорганізації населення Наталія Строкова. 


Також в Першотравневому можна отримати весь спектр послуг, який надає Центр соціальних служб. Фахівчиня Оксана Шевченко каже, що консультаційний пункт працює, адже на це є потреба. 

«Надаємо контакти пов'язані з евакуацією. Ті наші громадяни, які вже поїхали в евакуацію, звертаються вже за консультуванням в телефонному режимі», – каже Оксана Шевченко. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як живуть мешканці прифронтового селища Новоекономічне.