Компанія «Метінвест» активно допомагає покращити соціальну інфраструктуру Покровська в умовах війни. Незабаром у Покровську відкриється нове сучасне відділення рентгенодіагностики, де завершуються ремонтні роботи. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

«Ще на початку року ми звернулись до наших партнерів – компанії «Метінвест» з проханням про необхідність проведення ремонтних робіт у всьому хірургічному відділенні. Але через велику кількість поранених, які надходять з різних куточків Донеччини, наразі це не є можливим. Ми просто не можемо дозволити собі кудись висилити людей, щоб робити в приміщенні ремонт. Тож зусилля компанія зосереджені на найважливіших для нас об'єктах», – зазначила Маргарита Ідрісова.

В Покровську лікарня постійно переповнена, особливо хірургічне відділення, де поранені отримують допомогу цілодобово. Завдяки фінансуванню від компанії «Метінвест», у відділенні відремонтовано дві перев’язувальні. Всі стіни та стеля вже оброблені баритом для захисту від радіації, і триває заміна підлоги, яка також буде захищена від випромінювання. 

Одна з перев'язувальних повністю обладнана та готова до використання, тоді як в іншій ще потрібно завершити встановлення медичної лампи, хірургічного столу та нових меблів.

Покровські медичні працівники готуються до екстремальних ситуацій, зокрема до постійних обстрілів, облаштовуючи укриття прямо у лікарнях. Одне з таких укриттів, площею 600 квадратних метрів, незабаром буде готове. У ньому передбачені зони для операційних, палат інтенсивної терапії та діагностики. 


«Вже тривають підготовчі роботи. Треба переробити всі комунікації, які монтувались ще за часів будівництва медзакладу. Буде 2 операційні: одна – загальна, інша – травматологічна з С-аркою. Її встановимо вже після завершення оздоблювальних робіт. Якщо все триватиме за планом, на початку 2025 лікарня під лікарнею зможе запрацювати», – додала заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську запрацювало відділення 2-го етапу виходження новонароджених.