У Покровському перинатальному центрі з початку року виходили кілька десятків новонароджених немовлят з низькою вагою та іншими патологіями. Завдяки компанії «Метінвест» 1 січня у відділенні другого етапу виходжування новонароджених завершено ремонт, створено всі умови для комфортного перебування породіль з дітками та ефективної роботи медперсоналу. Про це повідомила знімальна команда ТК «Орбіта».

«Ми обслуговуємо всю область. Нас відвідують жінки з сірої зони, зони бойових дій. Дуже вдячні компанії «Метінвест» за такий якісний ремонт. Будемо працювати далі», – каже завідувач Покровського пренатального центру Іван Циганок.

У відділенні 2-го етапу виходжування новонароджених усі деталі продумані до дрібниць – від ширини двірних отворів до кольору стін – все створено для максимального комфорту пацієнток з немовлятами. Тут вони можуть перебувати протягом декількох тижнів, отримуючи необхідну медичну допомогу та підтримку. 

Умови у відділення 2-го етапу виходжування новонароджених покровського перинатального центру максимально наближені до домашніх. Це важливо, адже моральний стан матері є одним з ефективніших інструментів виходжування немовлят з патологіями. Затишна та комфортна атмосфера допомагає матері та малюку швидше адаптуватися та подолати труднощі.

«Це діти, які потребують більш об'ємного догляду, виходжування, лікування. Тут вони знаходяться з мамами. Також можуть бути присутні й інші члені сім'ї – все як у дома», – розповідає завідувачка відділення постінтенсивного догляду, виходжування та реабілітації новонароджених Інна Шмигон.

С початку року покровські лікарі та медсестри допомогли з'явитися на світ понад 260 немовлятам. 36 з них народились із патологіями і їх усіх вдалось вивести з небезпечного стану та виписати з матусями до дому.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Фонд Ріната Ахметова оголосив про надання допомоги лікарні «Охматдит».