Компанія Метінвест допомагає Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування у створенні інсультного блоку. Про це повідомила знімальна команда ТК «Орбіта».

В умовах війни, яка суттєво збільшує рівень стресу серед населення, Всесвітня організація охорони здоров'я застерігає, що в Україні може спостерігатися подвоєння або навіть потроєння випадків інсультів. У відповідь на це, у Покровській клініці було створено спеціалізований інсультний блок для ефективного лікування пацієнтів, які постраждали від інсультів.

«У довійськовий період ми приймали в місяць близько 15 інсультних хворих. На сьогодні не менш 30 в місяць. Це було б неможливим, якби ми не зробили свій інсультний блок, адже до цього не вистачало місць для пацієнтів», – розповів генеральний директор КНП «Покровська КЛІЛ» Юрій Бородін.

Створення інсультного блоку є важливим кроком до покращення якості медичної допомоги у прифронтовій зоні та забезпечення належного лікування пацієнтів. Надійні партнери громади, компанія Метінвест, вважає допомогу Покровській КЛІЛ своїм пріоритетним напрямом. 

«Історія підтримки Метінвестом Покровської КЛІЛ дуже велика. Компанія системно виділяє кошти на реконструкцію та закупівлю обладнання», – підкреслив генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Відремонтовані приміщення інсультного блоку оснастили сучасним медичним обладнанням та функціональними ліжками зі спеціальними моніторами, за допомогою яких можна простежити за показниками стану здоров'я хворих. 

«Завдяки компанії Метінвест ми отримали спеціалізовану витяжку вентиляцію, саме для інсультного блоку. Вона дорого вартісна. В інсультному блоці люди не рухаються, але їм необхідно постійно дихати чистим повітрям. Ця унікальна вентиляційна система працюватиме як на підігрів, так і на охолодження, щоб пацієнти завжди перебували в стабільному стані», – пояснила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Проєкт створення інсультного блоку був розроблений ще до початку повномасштабного вторгнення, але його реалізація почалась ще до Великої війни. Компанія Метінвест, яка раніше підтримувала Покровськ, продовжує допомагати місту, зокрема в оборонних та медичних ініціативах, надаючи особливу увагу саме медичному напрямку.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».


Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест допомагає облаштувати укриття в лікарні Покровська.