У Покровській клінічній лікарні стартує черговий проєкт «Лікарня під лікарнею», що фінансується соціально відповідальним бізнесом – компанією «Метінвест». Про це повідомили кореспонденти команда ТК «Орбіта».

«Це новий проєкт «Лікарня під лікарнею» на випадок бойових дій, коли буде надходити багато поранених, яких потрібно оперувати. Щоб лікарі мали змогу спуститися в укриття і продовжувати свою роботу. Тобто це дублювання лікарні, з двома повноцінними операційними, з CR системою, яку нам дають донори», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

«Планується виконати роботи з модернізації приміщення, де буде чиста зона, брудна зона, де будуть дві операційні, палати реанімації, інтенсивної терапії і палати для виходжування післяопераційних пацієнтів. Також тут буде санпропускник, який дозволить сортувати людей у залежності від тяжкості стану. Буде і діагностика, зокрема CR, що дозволяє робити рентгенівські знімки. Планується, що тут буде і колоноскопія, і МРТ. Об'єм дуже великий і дуже складний з точки зору інженерного обладнання цього приміщення», – каже директор ТОВ «Нові теплотехнології» Максим Лобинцев.

Він розповів, що всі приміщення, які будуть ремонтуватися в рамках проекту «Лікарня під лікарнею», потребують очищення, зволоження та кондиціонування повітря. Проект надскладний, необхідний для повноцінної роботи медзакладу, який спеціалізується на екстреній допомозі, зокрема пораненим.

«Тут є розводка води, і тому вже легше організувати площі для діагностики, для лікування, для надання екстреної допомоги. Ми це проектуємо і плануємо зробити в найближчий час – з урахуванням можливих військових подій на нашій території», – розповів директор КНП «Покровська КЛІЛ» Юрій Бородін.

Компанія Метінвест, підтримуючи медицину Покровської громади, реалізувала в КЛІЛ низку важливих проектів минулого року, продовжує допомагати і в цьому. Будівництво лікарні під лікарнею компанія теж взяла на себе.

«У цілому історія підтримки групою Метінвест Покровської КЛІЛ досить велика. Компанія системно виділяє кошти на реконструкцію і закупівлю обладнання. Але, на жаль, реалії такі, що цього замало. В умовах війни навіть лікарні потребують укриттів. Тому зараз ведеться активне будівництво лікарні під землею. Це укриття, що будується на базі КЛІЛ. Під час проведення ремонтних робіт ми зіткнулися з багатьма складнощами. Логістика, доставка робітників та безпекові питання – все це, звісно, впливає на терміни. Але ми все одно будемо продовжувати нашу роботу та прокладати шлях до перемоги», – зазначає генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Увесь обсяг робіт для функціонування лікарні під лікарнею заплановано виконати до кінця року.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що за підтримки Метінвест у Покровській КЛІЛ оновили відділення фізіотерапії