Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який забезпечує підтримку книжковим крамницям та надає допомогу громадянам на придбання книжок, повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Законопроєкт № 11251, прийнятий урядом, визначає документи, необхідні книгарням для отримання субсидій на оплату оренди. Окрім того, закон встановлює державну допомогу для українців віком від 18 років на купівлю книжок, яка стане доступною з 1 липня 2024 року.

Українці зможуть використовувати сертифікати для купівлі книжок українською мовою у паперовому, електронному чи аудіоформаті, включаючи видання для людей із вадами зору. Для здійснення покупок буде можливо скористатися порталом або мобільним застосунком «Дія».

«Державна допомога на книжкові сертифікати для українців має сприяти зростанню українського книжкового ринку. Це також популяризуватиме читання та просуватиме українську книжку, зокрема серед молоді», – зазначив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Мінкульт, Мінцифри та Український інститут книги вже розробили порядок надання допомоги на купівлю книжок, який буде направлено на погодження відразу після набрання законом чинності.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні можуть відновити ЗНО у гібридному форматі