Мирноград періодично перебуває під ракетно-бомбовими обстрілами, постійним артилерійським і мінометним вогнем та під ударами fpv-дронами. І в таких умовах тут розшукують дітей та вмовляють виїжджати дорослих. Детальніше кореспондентам ТК "Орбіта" розповів виконуючий обов'язки начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк.

"У місті залишається близько 2 000 людей дорослого населення, які поки не хочуть виїжджати. Поступає інформація, що, нібито, в громаді залишаються діти, але поліція все перевіряє й ця інформація не підтверджується", – повідомив Юрій Третяк.

У місті немає газу та майже відсутній мобільний зв'язок. Більша частина Мирнограда живе й без електроенергії.

Під артилерійським обстрілом вже знаходиться центральна частина міста. В результаті нещодавнього обстрілу згорів ринок та були пошкоджені корпуси міської лікарні, багатоквартирні та приватні будинки.

"Майже нічого вже не працює, десь ведеться стихійна торгівля – люди розпродають залишки товарів", – каже Юрій Третяк.

Жодна копальня в Мирнограді не працює, з них не відкачують воду та не вивозять гірниче обладнання. У місті встановлені мобільні блокпости, працюють поліцейські патрулі, що перевіряють людей, які пересуваються вулицями.

"Якщо люди бажають виїхати у комендантську годину – їм ніхто не перешкоджає. Вони вільно можуть пересуватися", – підкреслив Юрій Третяк.

З приводу евакуації люди вже не звертаються. Поодинокі дзвінки охочих виїхати потягом з подальшим розміщенням є, але навіть не кожного дня. На місті залишаються декілька працівників багатогалузевого об'єднання комунального господарства, що залучені в роботах, пов'язаних з обороною міста. У Мирнограді бід обстрілом ворога перебувають всі основні дороги.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".


Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як в умовах наближення фронту живе Родинське