У Родинському життя нагадує Покровськ ще місяць тому. Працюють магазини, люди не в комендантську годину пересуваються містом у справах і кажуть, що не планують виїжджати. Про життя у Родинському розповіла знімальна команда ТК "Орбіта".

"Дякую хлопцям, які повернули нам водопостачання. Якось живемо, виїжджати поки не планую, бо в мене важко зі здоров'ям, я після інфаркту. В мене є племінниця, запрошує до себе, але поки не поїду. Я вірю в наших хлопців, вони вистоять", – розповідає мешканка Родинського.

Проте, рідну домівку залишати мешканцям Родинського доводиться. Обстріли міста почастішали, вибухи чутно, навіть коли стріляють за містом. Також процес виїзду пришвидшило рішення про обов'язкову евакуацію родин із дітьми.

"Мешканці реєструються на евакуаційний потяг та беруть номери телефонів волонтерів "Схід SOS" та "Проліска", які евакуюють важко хворих та лежачих. У волонтерів є спеціальний транспорт з персоналом. "Схід SOS" також безкоштовно розміщують наших дорослих та дітей й допомагають з перевезенням тварин. Усі необхідні номери є на стенді біля старостату", – повідомила начальниця відділу управління Родинським старостатським округом Ганна Мосейчук.

За офіційною інформацією у місті залишається 400 дітей. Переїхали сюди й мешканці з Мирнограду. Офіційно в Родинському 200 внутрішньо переміщених осіб.

В Родинському така ж сама комендантська година як у Покровську та Мирнограді. Пересуватися містом можна з 11:00 до 15:00 й за цей час можна встигнути зробити покупки, зняти гроші та відвідати сімейного лікаря.

"Магазини поки працюють з 11:00 до 15:00, всі банківські установи закриті, але поповнюються та працюють у штатному режимі банкомати, коли є світло. Також працюють аптеки. Лікарня виїхала, але сімейні лікарі в амбулаторії продовжують вести прийом. Видається безкоштовна питна та технічна вода", – розповідає Ганна Мосейчук.

Родинці не хочуть думати про виїзд з міста. Кажуть, що життя погіршується, але не на стільки, щоб влаштовуватись за межами свого населеного пункту.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як живе Покровськ в умовах відсутності газопостачання та наближення фронту