У Покровській громаді вирішили посилити систему цивільного захисту, тому Покровська міська військова адміністрація створила добровольчу пожежно-рятувальну команду. Цей підрозділ має надавати допомогу 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області, сприяючи безпеці місцевих мешканців, повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації. 

Створення добровільної пожежно-рятувальної команди дає змогу оперативно реагувати на ситуацію і до прибуття основних сил розпочати дії щодо локалізації надзвичайної події, а в деяких випадках – самостійно її ліквідувати. Її основна мета — проведення заходів щодо запобігання виникненню пожеж, особливо актуально це в умовах частих ракетних ударів.

До розвитку добровільного пожежного руху долучились Головне управління ДСНС у Донецькій області, дев’ятий пожежно-рятувальний загін, керівництво Покровської МВА та благодійні організації, від яких на нужди добровільної команди було передано пожежне устаткування, автовежа та два пожежні автомобілі, які стали надійними помічниками для всіх членів команди. 

Сьогодні членами команди є 16 добровольців, які обслуговують Покровськ, Родинське та ще 39 населених пунктів Покровської громади. Протягом місяця добровольці-вогнеборці здійснили тушіння одинадцяти пожеж на території Покровської громади, з яких 9 – спільно з представниками 9 ДПРЗ.

Крім того, очільник громади подякував обласній державній адміністрації та Управлінню ДСНС за передані подарунки, а саме пожежне устаткування та спецодяг. 

За великий внесок у розвитку добровільного пожежного руху в Донецькій області та сприянні в організації добровільної пожежно-рятувальної команди комунального підприємства «Муніципальна служба правопорядку» керівників головного та районного управління ДСНС України в Донецькій області, а також начальника 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області відзначено Листами вдячності. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровській ТГ працює ветеринарна організація «Зооконтроль», яка займається стерилізацією безхатніх собак