З Новогодівки, де через наближення до лінії фронту оголошено примусову евакуацію, виїжджають не тільки місцеві жителі, але й установи та заклади. Тетяна Мальчина, директорка Новогродівського центру первинної медико-санітарної допомоги, розповіла знімальній команді ТК «Орбіта», як жителям забезпечити доступ до медичних послуг у цих умовах.

«Місто покидає багато людей, але ми продовжуємо надавати послуги. Тобто за потреби по декілька годин працює сімейний лікар у самій Новогродівці – але за попереднім записом з урахуванням безпекової ситуації. Так, минулого понеділка на прийомі було всього три особи», – розповіла Тетяна Мальчина.

У Межовій Дніпропетровської області відкрито додаткове місце для надання медичних послуг пацієнтам з Новогродівського ЦПМСД. Приміщення для нового центру вже обладнано, а необхідне обладнання та документацію успішно перевезено. Для запуску повноцінної роботи медичного закладу залишилося внести зміни в ліцензію, що регулюється Міністерством охорони здоров’я.

Минулого тижня лікарі роздавали амбулаторні картки пацієнтам у Новогродівці. Ті, хто не зміг забрати свою картку особисто, мають можливість отримати її поштою. Для цього необхідно звернутися телефоном до свого сімейного лікаря.

Наразі лікарі Новогродівського ЦПМСД працюють дистанційно: надають консультації телефоном, виписують рецепти та відкривають лікарняні листки. У центрі працює 6 лікарів, які обслуговують 11 тисяч 500 пацієнтів.

Деталі – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Державна податкова служба Мирнограда переїжджає до Добропілля.