На Покровському напрямку в останні тижні спостерігається ускладнення обстановки: ворог наблизився до міста, відділяючи його від лінії фронту лише десятьма кілометрами. Про ситуацію на цьому напрямку розповів військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

«Якщо ви не помітили, то на Покровському напрямку в нас склалася ще не катастрофічна, але точно критична ситуація, яка може незабаром стати «холодним душем» для суспільства після Курської ейфорії», – вважає журналіст.

На думку Андрія Цаплієнко, наступ на Курську область не спричинив бажаний ефект на Покровський напрямок, адже ворог не тільки не відвів свої війська від Покровська, а ще й підсилив їх на певних напрямках.

За його словами, кількість окупантів, яка насувається на українські бригади, в кілька разів більша особового складу підрозділів Збройних сил України. Що дозволяє їм просуватися великими темпами, попри втрати один до десяти.

«Якщо так йдуть справи, скоро будемо шукати місця для КСП бригад в Павлограді», – такий сумний «жарт» набуває «популярності» серед військових. Не вважав би такі слова жартом, бо за Покровськом вже Дніпропетровська область», – каже Андрій Цаплієнко.

Також журналіст підкреслив, що ворог не може взяти Новогродівку, але попробує обійти її збоку Миколаївки і вийти на трасу Карлівка-Покровськ в районі Селідового.

«Суспільство, влада та командування повинні розуміти, яка складається ситуація, і реагувати на неї, – зважено, розумно, чітко, але швидко. І це ключове слово», – підкреслив військовий журналіст.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що на евакуацію з Покровська у місцевих жителів залишилось до двох тижнів