Оперативники департаменту стратегічних розслідувань національної поліції, детективи ДБР спільно з офісом генерального прокурора викрили масштабну аферу у вугільній сфері на мільярди гривень. Мова йде про бенефіціарного власника товариства «Краснолиманське». Про це повідомили журналісти ТК «Орбіта».

За оперативною інформацією український мільярдер забрав у власність активи сина експрезидента-втікача Олександра Януковича та отримав фактичний контроль над багатьма державними шахтами та збагачувальними фабриками східних регіонів. Він, його довірена особа, керівник підприємства та бухгалтер об’єднались у злочинній організації, яка не давала працювати та доводила до банкрутства державне підприємство ВК «Краснолиманська».

Розробка вугільних пластів не виконувалася, внаслідок чого державна вугільна компанія «Краснолиманська» щорічно втрачало близько одного мільярда гривень прибутку. Станом на зараз заборгованість за послуги з видобутку вугілля сягають понад два мільярди двісті мільйонів грн, 147 млн – заробітна плата, мільярд сто мільйонів – за електроенергію.

Відсутність упродовж тривалого часу виплат шахтарям змушувало їх страйкувати, зокрема, оголошувати голодування. Поки працівники намагалися привернути увагу до своєї проблеми, бізнесмен купував елітну нерухомість та поповнював автопарк. 

17 травня бенефіціарного власника ТОВ «Краснолиманське» – організатора злочинної організації та трьох її учасників затримано у порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу. Всім повідомлено про підозру за чотирма статтями кримінального кодексу України. 

Санкціями статей передбачено покарання до 13 років позбавлення волі. 

Детальніше – у сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що СБУ затримала інформатора, що сприяв прориву російських військ під Покровськом.