Ворог намагається дійти до Покровська, знищуючи все на своєму кривавому шляху. Мешканцям настійливо рекомендують виїжджати з міста, не чекаючи оголошення обов’язкової евакуації родин з дітьми. Проте є служби, які надаватимуть свої послуги довше за інших, повідомляють журналісти ТК "Орбіта".

"Екстрене відділення, хірургічне відділення клінічної лікарні буде залишатися в місті до останнього, адже вони мають надавати допомогу", – зазначила заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарита Ідрісова.

Планово вивозиться те медичне обладнання, без якого можна обійтись. Також розглядається робота частини медиків за межами Покровська.

"Лікарні також не евакуйовуються, доки цього буде потребувати населення. Але ми будемо дивитися, де знаходяться наші мешканці й туди релакуватимемо сімейну медицину і планову медицину. Це стосується і Родинської міської лікарні. Й, звісно, перинатальний центр в нас першочерговий на евакуацію", – пояснила Маргарита Ідрісова.

Планово вивезено й частину комунальної техніки, без якої в громаді зможуть виконувати завдання сьогодення. І всі працівники комунальних підприємств, крім своїх безпосередніх обов'язків, займаються багатьма іншими, від ліквідації наслідків обстрілів до допомоги в плановій евакуації. Частина буде працювати дистанційно.

З міста треба виїжджати всім, хто не залучений в підтримці його життєдіяльності в надскладних умовах наближення фронту. Проте, лікарі, рятувальники та комунальники залишатимуться на місцях довше за інших.

Містянам нагадують про величезні затори, що утворились у квітні 2022 року, під час першої хвилі масової евакуації. Аби ситуація не повторилась, влада просить планувати виїзд завчасно, а не в останню мить, поки ще є час для прийняття правильного рішення.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".


Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що на Донеччині закликають уникати масових скупчень