Протягом минулої доби, 7 червня, поліція зафіксувала 1833 ворожі обстріли по території Донеччини. Під вогнем перебували міста Покровськ, Костянтинівка, Селидове, селища Гродівка, Новоекономічне, Північне, Щербинівка, села Лисівка, Маркове, Новоукраїнка. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

Руйнувань зазнали 57 цивільних об’єктів, включно з 35 житловими будинками, аптекою, магазинами, адміністративними будівлями, гаражами та автомобілями, а також комунікаціями.

На Північне було скинуто дві російські авіабомби «КАБ-500» і «КАБ-250», які спричинили поранення однієї людини та завдали руйнувань 15 приватним оселям.

У Гродівці цивільна особа отримала поранення, також пошкоджено приватний будинок, господарча споруда, гараж та автомобіль.

У Селидовому внаслідок ударів двома бомбами «УМПБ Д-30 СН» пошкоджено п'ять багатоквартирних будинків, три магазини, аптеку та адміністративні будівлі.

Костянтинівка зазнала атаки авіабомбою «УМПБ Д-30 СН», що призвело до пошкодження чотирьох багатоквартирних будинків, адмінбудівлі та гаражів.

У Марковому пошкоджено вісім осель і адміністративну будівлю.

Поліція та СБУ розпочали кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів та звичаїв війни.

Для забезпечення безпеки громадян, поліцією було евакуйовано 216 осіб, включно з 68 дітьми. З початку обов’язкової евакуації було евакуйовано 169 101 особу, з яких 20 036 — діти та 7 074 — особи з інвалідністю. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську створили добровольчу пожежно-рятувальну команду.