В Покровській територіальній громаді пришвидшилась вимушена евакуація населення. Про це розповів в ефірі "Еспресо"начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

"60,5 тисяч людей в громаді, в місті - 46 тисяч, з них у нас в громаді 4 900 дітей, 13 тисяч до повномасштабного вторгнення. Із них, з цих 60,5 тисяч, 15 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді", - каже Добряк.

Крім того, очільник громади розповів журналістам і про оперативну ситуацію в місті.

"Є декілька ліній оборони, при кожному місті Донеччини закріплена військова бойова бригада, є певні плани оборони кожного міста. І за завданнями військових ми виконуємо подання і будуємо фортифікаційні споруди разом з обласною військовою адміністрацією, з інженерними військами. І також до нас долучилися ще помічники з деяких регіонів. Тому будуємо, але ви бачите, що рашистів вдесятеро більше, тому наші хлопці вимушені подекуди відходити", - зазначив Сергій Добряк.

Також він припускає, що згодом може змінитися тактика ворожих атак.

"Номенклатура обстрілів зміниться точно, якщо по нас гатили ракетами С-300, або Торнадо-С, або КАБами не так далеко, то, можливо, буде вже і артилерія",- додав начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, які служби продовжать працювати в Покровську найдовше при наближенні фронту.