За словами військового експерта Миколи Мельника, українські території продовжують перебувати під загрозою захоплення російськими військами. Найближчим часом можлива втрата Часового Яру та перерізання траси Костянтинівка - Покровськ біля Вознесенки, що ставить під загрозу позиції у Торецьку. Експерт попереджає про ризики для українських військових та важливість збереження життів солдатів у контексті потенційних втрат і вичерпання ресурсів.

Тоді я говорив, додає Мельник, про необхідність тотальної мобілізації, інакше нас чекає катастрофа. Ми не маємо часу на демагогію, нам потрібні солдати на фронті. Натомість ми втрачали час, і тепер у нас батальйони, де піхоти ледь 40% від штатної чисельності. Якщо є 60%, то це вже вважається добре укомплектованим підрозділом, здатним задуматися про контрнаступальні дії.

«Противник до кінця року планує захопити весь Донбас, звісно хрєн в нього, що вийде, але при негативному сценарії, «стерти» Торецький укріпрайон і нав'язати нам бої за Покровськ чи Костянтинівку, їм з тією динамікою, яку демонструють обидві армії , їм може стати під силу»,  розповів експерт.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест та військові співпрацюють над зміцненням захисних споруд у Покровській ТГ.