Ощадбанк розпочав розблокування банківських карток отримувачів пенсій та соціальних виплат, які успішно пройшли ідентифікацію. Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року. 

«Наразі процедура щодо розблокування карток ВПО "першої хвилі" можлива тільки через Viber. За першими 59 зверненнями, які були передані Пенсійним фондом України на опрацювання до 27 березня 2024 року, вже почала відбуватися відеоідентифікація для зняття лімітів. У зв’язку з цим Ощадбанк повідомив, що вдалося зв’язатися із майже 30 клієнтами банку, картки яких у результаті були розблоковані»,  йдеться в повідомленні.

Ощадбанк отримав близько 300 запитів від внутрішньо переміщених осіб (ВПО) щодо розблокування карток, які були надіслані через гарячу лінію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (1548) та громадську організацію «Донбас SOS».

Ощадбанк розглядає можливість додавання нових способів зв'язку з клієнтами, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), та адаптації процесу відеоідентифікації для потреб осіб з вадами зору чи слуху, зокрема через залучення перекладача жестової мови або персонального асистента.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, чи впливає додатковий дохід на розмір пенсії.