Мешканець Ніжина у Чернігівській області став першим, хто скористався державною програмою «Енергонезалежність домогосподарств» через Ощадбанк, яка стартувала 20 липня. Програма передбачає надання кредитів під 0% для власників приватних будинків на придбання та встановлення генеруючих установок на альтернативних джерелах енергії, таких як сонячні або вітрові гібридні системи потужністю до 10 кВт. Кредит надано на 10 років. 

Про це повідомили у пресслужбі «Ощадбанку»

Для отримання пільгового кредиту за програмою «Енергонезалежність домогосподарств» позичальник має відповідати таким умовам:

  • Бути власником земельної ділянки та будинку, площа якого не перевищує 250 кв. м;
  • Середньомісячний сукупний дохід родини за останні шість місяців не повинен перевищувати десятикратний розмір місячної середньої заробітної плати в Україні.

Проєкт реалізується урядом України у співпраці з Фондом розвитку підприємництва. Окрім цього, Ощадбанк пропонує власну програму споживчого кредитування для придбання товарів та послуг зі встановлення енергонезалежного обладнання як для приватних будинків, так і для квартир у багатоповерхівках.

До доступних для придбання товарів належать зарядні станції, комплекти енергонезалежності, теплові котли, сонячні електростанції та панелі, вітрогенератори, а також додаткове обладнання та матеріали для них і роботи з їх встановлення. Кредит надається на суму від 50 до 400 тис. грн без застави, поручителів та прихованих комісій. Максимальний строк кредитування становить 60 місяців.

«Угоду про перший кредит на альтернативне енергопостачання для приватного будинку під 0% було укладено моїми колегами фактично в перший день повноцінної роботи програми. Це свідчить про значний попит на цей продукт. Окрім того, хочу привернути увагу потенційних позичальників до власних ощадівських програм пільгового кредитування на придбання енергетичного обладнання. Лише минулого тижня, з 15 по 22 липня, ми видали 53 таких позики на загальну суму близько 4 млн грн», – зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні запрацювали фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів.