Внутрішньо переміщені особи (ВПО) в Україні можуть скористатися освітніми пільгами, які також включають можливості для відпочинку їхніх дітей. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Діти ВПО мають право на першочергове зарахування до державних та комунальних дитячих садочків та шкіл. Це стосується також дітей, які постраждали від воєнних дій.

Для користування пільгою на безкоштовне харчування батьки мають звернутися до адміністрації навчального закладу з необхідними документами. Одноразовий безкоштовний відпочинок у закладі оздоровлення є ще однією з пільг.

Також діти ВПО мають можливість отримувати соціальні стипендії під час навчання у вищих та фахових навчальних закладах, якщо вони відповідають певним критеріям:

  • навчання відбувається за кошти державного бюджету на денній формі. Для здобуття фахової передвищої освіти допускається дуальна форма навчання;
  • вік до 23 років;
  • включення до рейтингу успішності;
  • не перебувати в академічній відпустці;
  • не мати академічної заборгованості, незадовільних результатів навчання.

Студенти-ВПО також мають право на першочергове заселення до гуртожитків, а декотрі навчальні заклади можуть надати знижки на оплату проживання.

Для тих, хто бажає отримати пільговий кредит на навчання, необхідно подати відповідну заяву до приймальної комісії навчального закладу. Це стосується як осіб, що навчаються за контрактом, так і тих, хто проживає у населених пунктах на лінії зіткнення.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що діти зі статусом ВПО можуть отримати безкоштовний відпочинок у Карпатах