Пенсіонерам, що мешкають на територіях, які перебувають під тимчасовою окупацією, або в регіонах із активними бойовими діями, тепер доступна фінансова підтримка від Організації Об'єднаних Націй. Допомога надається у вигляді грошових виплат та має певні умови отримання. Деталі повідомили у Пенсійному фонді України.

Критерії отримання допомоги:

  1. Отримувач пенсії має отримувати пенсію, розмір якої становить менш як 3250 гривень, з урахуванням всіх доплат і надбавок.
  2. Проживання на територіях, що включені до переліку ТОТ або знаходяться у зонах активних або можливих бойових дій. Цей перелік визначений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
  3. Відсутність отримання додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2023 року.

Фінансова допомога від ООН надається пенсіонерам із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Виплати проводяться автоматично. Звертатися до ООН або Пенсійного фонду непотрібно. Розміри виплат автоматично нараховуються та можуть змінюватись з часом.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні розробляють нову програму допомоги для внутрішньо переміщених осіб, яка передбачає субсидії на оренду житла.