У липні 2022 року Іван Дегтяр, підприємець з Донеччини, був змушений евакуюватися на Полтавщину через обстріли, залишивши поблизу Слов'янську яблучний сад площею понад 45 гектарів. На новому місці, в Решетилівці, Іван почав відбудовувати свій бізнес, заснував виробництво яблучного оцту та соків. 

Про це повідомило видання «Суспільне».


За словами Івана, він інвестував у необхідне обладнання півмільйона гривень, отримані з грантів. А фрукти закуповує у місцевих жителів. 

«Ми коли приїхали на Полтавщину, грошей, як завжди, нема. 3 чи 4 гранти ми виграли, пів мільйона гривень надходжень було від іноземних партнерів і місцевих благодійників», - розповідає співвласник садівничого товариства із Донеччини Іван Дегтяр.

Як розповідає бізнесмен, він планує виробляти в день 2,5–3 тони соку. Але це все залежить від сировини. На виробництві наразі працює троє працівників, серед яких 15-річний Владислав Левківський. 


«Клею наклейки на пляшки під оцет. За день десь таких ящиків 10 штук. Вирішив за літні канікули підзаробити трішки грошей. Давала мама дозвіл, все домовлено», – розповів підліток. 

Також після затоплення Херсонщини підприємець вирішив зайнятись томатами. Для цього вони роздали 20 тисяч кущів томатів місцевим на Полтавщині й вже купують сировину у людей.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у працівники покровського "Зеленого господарства" самотужки виростили 200 дерев туї східної