Перші штурмові підрозділи РОВ вирушили на залізничний вокзал у Новогродовці. Наступний етап – терикони шахти Новогродівки. А за ними Покровськ, 10 км прямо.

Нагадаю, що це крайній кордон, де можна зупинити ворога і я вже неодноразово згадував, в контексті аналогічного, але природного походження, кордон в Гродівці вздовж річки Журавка.

Тим часом місто, яке може тримати оборону кілька місяців, ймовірно, буде повністю взято під контроль РОВ протягом наступних кількох днів. Перші штурмові дії на околицях Новогродовки розпочалися 21 серпня. Глибина на "рейці" менш ніж за тиждень на РОВ склала 3,5 км.

Зазначу, що штурмові дії в районі залізниці завжди були важкими для противника і цей штучний бар'єр порівняний з природними, як річки та водосховища. Але не цього разу.

І не те, що Новогродовку штурмують обрані спеціалісти РОВ, нічого такого. І проблема не в наших воїнів, які тримають там позиції наскільки це можливо. Проблема іншого характеру, яка, на відміну від мене, цивільного, починає говорити все голосніше і голосніше.

Найголовніше – слухати. Однак втрата Новогродовки в нинішніх реаліях - не варіація, а неминучий факт.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як евакуюватися з Новогродівки