Філія Донецького обласного управління АТ «Ощадбанк» надає пільгову державну фінансову підтримку мікро-, малому та середньому бізнесу (ММСБ) в рамках урядової Програми «Доступні кредити 5-7-9%» (Постанова КМУ №28). Ця програма дозволяє фінансувати проєкти, які займаються підвищенням енергетичної ефективності об'єктів державної та комунальної власності. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

"АТ «Ощадбанк» пропонує фінансування суб’єктів підприємництва, які здійснюють енергосервіс для підвищення енергетичної ефективності об’єктів державної та комунальної власності, експлуатацію генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з відновлюваних джерел енергії, без застосування “зеленого” тарифу та механізму ринкової премії, установок зберігання енергії, електрозарядної інфраструктури та малих систем розподілу індустріальних парків, а також будівництво та улаштування газотурбінних, газопоршневих та біогазових генераційних установок, вигідні кредити для забезпечення енергонезалежності", – пояснюють в МВА.

Основні параметри кредитування:

- без комісії за видачу;

- власний внесок від 0%;

- сума фінансування – до 150 млн грн;

- строк кредитування – до 10 років;

- застава – обладнання, що купується;

- відсоткова ставка для підприємств, виробничі потужності яких розміщені в зоні високого воєнного ризику, становить 1% річних два перших роки кредитування, у подальшому 5% річних.

З 20 липня 2024 року АТ «Ощадбанк» в рамках урядової програми кредитування започаткував безвідсоткове кредитування для громадян, а також об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). Кредити надаються на придбання обладнання для генерації електроенергії з альтернативних джерел, а також установок для зберігання енергії.

Основні параметри кредитування

Подати заявку з інвестиційного кредитування в напрямі енергетики можна в будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» або онлайн Ощадбізнес.

А також за телефоном: 0-800-219-800.

Більше інформації можна дізнатися на сайті Покровської МВА

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні запрацювали фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів