Обстановка в громаді та районі змінюється швидкими темпами. Події на лінії фронту вимагають миттєвих рішень, аби вберегти життя та здоров'я співробітників та відвідувачів соціальних установ Покровська. Як працюють у місті Центр надання адміністративних послуг та нотаріус розповіли журналісти ТК "Орбіта".

"Ми приймаємо заяви на виготовлення закордонних паспортів, ID-карток. Черга до державного реєстратора в нас розписана до 29 вересня. Тому поки що ми будемо намагатися обробити всі ці заяви. Щодо подальшої роботи – поки не плануємо. Будемо дивитись на безпекову ситуацію", – зазначила керівниця Покровського ЦНАП Алевтина Жук.

За інформацією керівниці ЦНАПу, через безпекову ситуацію вже припинили роботу два віддалені пункти у селищі Лисівка та у Новотроїцькому. Проте, віддалені робочі місця у селищі Гришине та територіальний підрозділ у місці Родинське працюють у штатному режимі.

Підключення до всіх реєстрів нині стабільне й безперебійне, каже Алевтина Жук. Якщо ситуація зміниться й доступу до даних не буде, тоді роботу доведеться призупинити. На цей випадок вже є план подальших дій – про це подбали заздалегідь.

"Центр надання адміністративних послуг буде евакуюватися у місто Кропивницьке та місто Дніпро. Надалі ми будемо працювати при хабах, які створені в Донецькій області. Якщо буде нагальна потреба, ми маємо намір тимчасово переміститися до міста Родинське, адже там безпечніше", – повідомила Алевтина Жук.

Також у місці можна отримати послуги нотаріуса. Досвідчена спеціалістка Марина Райххольд працює у Покровську вже 20 років.

"На сьогодні найбільше має попит реєстрація в Державному реєстрі речових прав на нерухомість, адже всі розуміють, що будуть руйнування та всі мають надію, що держава буде компенсувати якісь втрати", – каже нотаріус.

Коли саме евакуюється та зачинить двері пані Марина остаточно не визначилась. Каже, чимало колег також поки що не виїжджали.

Фахівці організацій та установ кажуть, що відчувають свою відповідальність перед громадянами та знають, що нині багатьом потрібна допомога у вирішенні низки питань.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".


Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як працюють екстрені та соціальні служби Покровська в умовах наближення фронту