У Покровську розпочався період цвітіння троянд. Роботи на клумбах виконуватимуться за графіком, хоча вони стартували майже на місяць раніше через аномально теплу весну. Про це повідомила знімальна команда ТК «Орбіта».

Один з тих, хто створює красу на вулицях міста, – пан Віталій. Раніше він працював будівельником, а тепер вже два роки працює озеленювачем.

«Усі професії хороші. Моя – підтримує гарний настрій. Ось зараз прополюємо, вириваємо бур’яни», – розповідає Віталій.

За словами начальника дільниці «Зелене господарство» Олега Ткаченка, виполювання бур’янів та спушування землі, аби коріння троянд дихало – це початок весняно-літніх робіт на цих клумбах, що забезпечить рослинам подальше буйне цвітіння. А приблизно за місяць тут розпочнеться інша робота.

«Троянди будуть обрізати, формувати кущі після того, як закінчиться цвітіння, тобто коли вони почнуть в’янути, осипатися. От тоді буде вже масова обрізка для того, щоб вони знову наростили нові пагони з квітами», – каже Олег Ткаченко.

Покровськими трояндами займається й переселенка Тетяна – мешканка Новосілки Першої, що між Очеретиним та Авдіївкою. Перед початком повномасштабного вторгнення жінка втратила чоловіка та дитину. Місяць тому вона переїхала до Покровська і стала працювати озеленювачкою.

Правильно проведені весняні роботи дадуть можливість милуватися трояндами аж до листопада. У Покровську на сьогодні близько двадцяти тисяч трояндових кущів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що фермерам виплачуватимуть компенсації за розмінування земель