У Покровську урочисто відкрили та освятили меморіальну дошку на честь Романа Даценка, загиблого начальника аварійно-диспетчерської служби Красноармійського УГГ АТ «Донецькоблгаз». Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Рік тому, 7 серпня 2023 року, Роман Васильович Даценко загинув під час виконання своїх обов'язків. Він ліквідовував наслідки аварії на газовій мережі, яка сталася через ворожий обстріл центральної частини міста, і отримав смертельне поранення.

Аби вшанувати пам'ять чоловіка, біля адміністративної будівлі УГГ зібрались колеги загиблого, заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель та представник духовенства, який здійснив чин освячення меморіальної дошки.

«Люди, які віддають своє життя заради інших – справжні герої, які назавжди залишаться в наших серцях. А вас нехай Господь оберігає та захищає ваші родини від того зла, що коїться зараз», – звернувся до колективу газовиків настоятель Свято-Покровського храму ПЦУ о.Олександр Солдатенко.

Вадим Батій, голова правління АТ «Донецькоблгаз», зазначив, що загибель Романа Даценка стала непоправною втратою для всього колективу та його сім'ї. Він залишив після себе двох дітей, які вже ніколи не зможуть побачити чи обійняти свого батька.

«Ми всі знали Романа як відповідальну та світлу людину. В роботі, в сім'ї, в колі друзів — Роман був тим, хто завжди надихав та допомагав. Чоловіку було усього 44 роки, з яких 21 рік він віддано та безвідмовно працював у газовому господарстві. Маємо гідно працювати та нести свій чин до кінця в знак поваги всіх українців, які загинули на цій проклятій війні та нашого колеги Романа Васильовича Даценка! Світла та вічна пам'ять відважному газовику! Розділяємо цей біль з близькими, рідними та усіма, хто знав Романа!», – звернувся до колективу Вадим Батій.

Раніше Pokrovsk24.news нагадував про роковини обстрілу Покровська 7 серпня 2023 року.