Протягом минулого тижня від мешканців Покровського району надійшло 1 270 звернень від поліції, з яких близько 100 мають ознаки кримінального правопорушення, а також 3 випадки крадіжок особистого майна громадян. Деталі журналістам ТК "Орбіта" повідомив тимчасово виконуючий обов'язки інспектора відділу комунікацій ГУ НП в Донецькій області Микола Лебеденко.

"Також поліцейській задокументували 3 факти зберігання наркотичних речовин. За даним правопорушенням відкриті кримінальні провадження за статтею 309 Кримінального Кодексу України", – повідомив Микола Лебеденко.

Окрім цього до поліції звернулись троє чоловіків, які повідомили про те, що їх ошукали. Встановлено, що до них за допомогою месенджера звернулись "знайомі", які попросили позичити їм гроші. В результаті один з потерпілих втратив 10 000 гривень, інший – 8 600.

"Поліція вкотре закликає громадян буди більш обачливими. Якщо вам надходять повідомлення від ваших начебто знайомих, родичів або друзів про те, що їм терміново необхідні гроші – не поспішайте переказувати кошти. Спочатку переконайтесь, що це дійсно вони або поставте питання, відповідь на який мають тільки вони", – наголошує інспектор.

Микола Лебеденко каже, що задля безпеки цивільних нині край важливо дотримуватись правил воєнного стану, комендантської години та не ігнорувати сигнали повітряних тривог. У разі прильоту ракет не в якому разі не розповсюджувати фото та відео у мережі. Це допомагає інформувати ворога.

Працівники чергової частини Покровського районного управління поліції у режимі 24/7 приймають та опрацьовують повідомлення від громадян.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Служба безпеки України затримала агента ФСБ на Донеччині, який готував серію повітряних ударів російських військ по українських позиціях у Покровському районі.