Служба безпеки України затримала агента ФСБ на Донеччині, який готував серію повітряних ударів російських військ по українських позиціях у Покровському районі. За інформацією військової контррозвідки, ціллю нападів мали стати опорні та командні пункти однієї з бригад Збройних Сил України, яка обороняє цей напрямок фронту. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Для отримання координат, окупанти дистанційно завербували українського військовослужбовця, який служить у цій самій бригаді. В обмін на співпрацю, ФСБ "гарантувала" своєму агенту 1 мільйон рублів. Однак, обіцяну суму агент так і не отримав, адже тема грошової "винагороди" була використана російською спецслужбою виключно для вербування зрадника.

Співробітники Служби безпеки завчасно викрили агента і затримали його, коли він фіксував для агресора геолокації передових позицій ЗСУ.

На місці затримання у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації зі своїм російським куратором – оперативним співробітником фсб. Його особу вже встановлено.

Крім того під час розслідування додатково встановлено, що за вказівкою російського спецслужбіста агент мав «злити» фсб організаційно-штатну структуру з особовим складом бригади ЗСУ, де проходив службу.

Триває розслідування. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що СБУ викрила підпалювачів автівок ЗСУ на Донеччині