Крадіжки та мародерство – реальність регіонів, які наближені до лінії фронту. Багато людей, виїжджаючи в більш безпечні регіони, полишають свої речі і, звичайно, переживають за збереження та цілісність майна. Про нинішню ситуацію з цим у Покровській громаді розповів тимчасово виконуючий обов'язки інспектора відділу комунікацій ГУ НП в Донецькій області Микола Лебеденко.

«Кількість крадіжок на території Покровська та Покровського району знизилась. Минулого тижня було зареєстровано 6 крадіжок. За даними фактами були відкриті кримінальні впровадження за частиною 4 статті 185 Кримінального Кодексу України. Зараз усі крадіжки реєструються саме за частиною 4, адже крадіжка скоєна в умовах дії воєнного стану», – пояснив Микола Лебеденко. 

Карається такий злочин позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. Для порівняння, ще місяць тому правоохоронці реєстрували в середньому 20 крадіжок за тиждень. Нині цифри менші, минулого тижня в Покровській громаді було зафіксовано лише 2 таких випадки. Найчастіше це викрадення державного майна, юридичних осіб, а також особистих речей, зокрема, телефонів. 

«Якщо у вас щось вкрали або ви знаєте такі випадки – телефонуйте на лінію 102. Наші наряди все перевірять», – наголошує інспектор. 

Аби при виїзді на тривалий час убезпечити свої речі та домівки, бажано завчасно зробити фотофіксацію залишеного майна. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що СБУ затримала військовослужбовця СБУ, який який коригував вогонь російської артилерії під Часів Яром