Президент України Володимир Зеленський підписав указ №596, який передбачає надання одноразової адресної допомоги на придбання житла особам, які отримали звання Герой України за виконання видатного геройського вчинку. Інформація про указ опублікована на сайті Офісу Президента. 

«Особам, яким присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка", може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов», – ідеться в повідомленні.

У випадку смерті особи або посмертного присвоєння звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка», одноразова адресна допомога на житло може надаватися членам сім'ї покійного, незалежно від того, чи перебувають вони на обліку як громадяни, що потребують поліпшення житлових умов. 

Житло забезпечується коштом Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, розвідувальних органів, Служби безпеки України, та Управління державної охорони України, залежно від того, де служили ці особи.

Указ набирає чинності з дня його опублікування - з 26 серпня. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що підприємцям з Донеччини доступні гранти до $2600 на розвиток свого підприємства