Десять років тому Віктор залишив Донецьк і переїхав до Слов'янська, а з початком повномасштабної війни оселився в Черкасах. Бувши незрячим з дитинства, він досяг великих успіхів у плаванні, ставши призером Паралімпійських ігор та отримавши звання заслуженого майстра спорту. Детальніше розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Після переїзду до Черкас Віктор звернувся за допомогою до обласного центру зайнятості, де йому порекомендували взяти участь у грантовій програмі «Власна справа», розробленій для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки цьому він отримав майже 250 тисяч гривень на розвиток власної справи, що дозволило йому купити необхідне обладнання для відкриття пральні-хімчистки під назвою Happy Laundry.

Пральня швидко розпочала роботу, привертаючи увагу клієнтів не тільки своїми послугами, а й натхненною історією її засновника. Співробітники, зокрема, знаходять у Вікторі не лише роботодавця, а й приклад для наслідування, адже його біографія та досягнення є свідченням незламності і волі до життя. Віктор планує і надалі розвивати свій бізнес, створюючи нові робочі місця і допомагаючи місцевій громаді.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що підприємці-ВПО можуть безкоштовно підвищити свої бізнес-навички за допомогою курсу «Компас: рестарт і розвиток бізнесу».