З 7 квітня 2023 року на Донеччині розпочалася обов’язкова евакуація дітей. З того часу із регіону було евакуйовано 1016 дітей разом із їхніми сім'ями. Про це розповів заступник голови Донецької ОДА Олександр Шевченко під час засідання Координаційного штабу, який відповідає за обов’язкову евакуацію населення в умовах воєнного стану.

З 56 населених пунктів, в яких було оголошено примусову евакуацію,  вивезли всіх дітей. Крім того, малечу продовжують вивозити з Бахмутського району – там наразі залишається 13 дітей. П’ять з них живуть у Торецьку, а ще вісім – в Щербинівці.

Також 8 березня розпочалася примусова евакуація дітей з населених пунктів Курахівської громади Покровського району. У населених пунктах Успенівка, Ганнівка, Веселий Гай та Трудове перебувало 28 дітей. Станом на сьогодні залишається  дві дитини в одній родині в селі Успенівка.

Також на засіданні Координаційного штабу обговорили потребу в  евакуації відвідувачів реабілітаційних центрів Донеччини до безпечних регіонів України.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що екіпаж "Білого янголу" врятував паралізованого чоловіка з Красногорівки