У Покровську, на фоні триваючих викликів, місцевий центр соціальних служб ініціював серію психологічних тренінгів, спрямованих на підтримку працівників різних установ громади. За словами фахівців центру, зміцнення психоемоційного стану громадян у цей складний час є критично важливим. Участь у тренінгах взяли представники місцевих культурних закладів, а їх роботу висвітлювала знімальна група телеканалу «Орбіта».

«Підтримка психоемоційного стану на належному рівні — це також профілактика наших хронічних захворювань на фізичному рівні у майбутньому, тому ми вчимо людей як допомогти собі. Це надзвичайно важливо, адже не завжди поруч є психолог», – розповіла заступниця директорки покровського міського центру соцслужб Донецької області Наталія Антонова.

В основі тренінгу думка про те, що кожен має, наскільки це можливо, жити повноцінним життям та не ставити його на паузу, бо палені війною роки назад не повернути. Спочатку учасники програми дізналися про види стресу дізналися та виклики, що його спричиняють. 

Гнітить нашу психіку постійна фонова тривога, хвилювання за рідних та оселю, ситуація невизначеності. Прояви стресу у кожної людини індивідуальні – від болю у грудях, нудоти та слабкості до переїдання чи недоїдання. 

У боротьбі з хронічним стресом фахівці центру радять кожному робити ревізію майбутнього, а саме — записати на листку 3 справи, які людина планує зробити після закінчення війни, імена 3 людей, яким ви вдячні, 3 свої сильні сторони й 3 гарні події, котрі сталися у вашому житті за останні 2 роки війни. Усе це дає змогу сфокусуватися на позитивних моментах. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».