У середині серпня у Дніпрі пройшла церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Молода людина року». Традиційно на заході відзначають представників молоді Донеччини, які щоденною працею та досягненнями у різних галузях рухають своє місто і область вперед. Цьогоріч в номінації «Громадський діяч року» Добропільську громаду гідно представила місцева психологиня.

Ольга Кульчицька – психологиня Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Напередодні навчального року, в рамках проєкту  «Pro mental health» працює з освітянами над їхніми внутрішніми ресурсами. Вчителя діляться тим, що їх наповнює, і слухають досвід інших.

Пані Ольга каже, що відзначили не тільки її роботу з педагогами, але й волонтерську діяльність – допомогу вимушеним переселенцям. Найважче і головне у цій роботі – вміти лікувати чужий більш, не пропускаючи його через себе.

«Спочатку ми вчимося вибудовувати бар'єри та не переносити професійне в особисте життя. Це дуже важко», – підкреслює психолог.

Пані Ольга зазначила, що зараз люди стали менше звертатися за психологічною допомогою, ніж на початку війни, причиною чого є величезна втома.

«Стрес вже вичерпав всі особисті ресурси й вже починаються навіть проблеми зі здоров'ям фізичним», – розповідає Ольга Кульчицька.

Психолог каже, що треба навіть у найважчі дні знаходити хвилинку для позитиву, а у випадку серйозних ментальних проблем не соромитись звертатись за допомогою.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що юні футболісти з Донеччини відвідали Прагу