Проєкт «Давай, грай» із Донеччини організував 10-денний спортивний табір у Празі для 25 дітей із Добропілля, Білозерського та Білицького. Серед учасників було десятеро дітей з родин, де батьки працюють на Білозерській шахті.

Заходи вдалося реалізувати завдяки спільним зусиллям футбольного клубу «Спарта» та фонду Shakhtar Social Foundation, які здійснили подорож за підтримки свого генерального партнера компанії ДТЕК. Про це повідомили у Добропільській міській військовій адміністрації.

У Празі українські юнаки мали унікальну можливість зустрітися з молодіжною командою U19. Вони також зустрілися з Томашем Гюбшманом, колишнім гравцем та легендою «гірників». Окрім того, діти взяли участь у церемонії виведення футболістів на поле під час матчу кваліфікації Ліги чемпіонів, де «Спарта» здобула перемогу над «Шемрок Роверс».

«Найбільше мені сподобались тренування. А момент, коли ми виводили «Спарту» на гру, запам’ятаю на все життя», – говорить Назар, син Віталія Тарасенка машиніста гірничих виїмкових машин ДПР-1.

Хлопець у «Давай, грай!» вже 7 років, брав участь у кількох змаганнях від проєкту, має нагороду кращого півзахисника і планує стати футболістом. Назар каже, що саме проєкт дав йому змогу розвиватись у футболі.

Проект «Давай, грай!» став стартовою платформою для багатьох молодих спортсменів. Наприклад, Єва Скрипченко та Софія Щербак, діти працівників Білозерської шахти, навчаються у спортивному ліцеї й вже здобули срібні нагороди чемпіонату України в категорії U13.

«Поїздка була довгою, важко було перетинати кордон, але час у таборі того вартував. Раніше я брав участь лише у товариських матчах. Дякую, що проєкт дав нам круту можливість відвідати Прагу, побачити й дізнатись щось нове», – розповів Дмитро, син Сергія Жижина, гірника очисного забою ДВВ-2.

Спільна ініціатива «Спарти» й фонду Shakhtar Social реалізується другий рік поспіль. «Шахтар» продовжує підтримувати українських дітей і робить все можливе, аби навіть під час війни подарувати їм радісні емоції.

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що завдяки Метінвесту діти з Донеччини відпочили на Закарпатті