Під керівництвом заступника голови Донецької ОДА Ігоря Бойка відбулося засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність". Головна мета зустрічі - моніторинг закупівель місцевих адміністрацій для виявлення неправомірних та завищених закупівель. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Цього разу робочою групою були розглянуті закупівлі, проведені громадами Краматорського району з січня по липень поточного року.

"У районі заплановано 632 закупівлі на суму 1 міль'ярд 820 мільйонів гривень. 137 закупівлі на суму 582,5 мільйони гривень (32% всіх закупівель) спрямовані на заходи з цивільного захисту та будівництво оборонних споруд", – повідомив начальник Краматорської районної військової адміністрації Андрій Панков.

Фінансування буде спрямовано на широкий спектр інфраструктурних проєктів: від капітального ремонту та будівництва базових укриттів, модульних укриттів і вогневих споруд, до габіонів і споруд військового призначення.

Зокрема, 87 закупівель призначено для дорожнього господарства, включно з будівництвом та ремонтом доріг, мостів і шляхопроводів. 102 закупівлі стосуються комунальних послуг, 34 - капітального ремонту багатоповерхових житлових будинків та відновлення покрівель, 57 - ремонту та придбання спецтранспорту, а 103 закупівлі - паливно-мастильних матеріалів.

Під час свого виступу заступник очільника області Ігор Бойко підкреслив, що засідання робочої групи будуть продовжуватись, і на наступних засіданнях кожна закупівля буде розглядатись більш детально.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у серпні пенсіонери з прифронтових районах можуть отримати виплати від ООН.