У серпні 2024 року пенсіонери, які проживають у зонах активних або потенційних бойових дій, отримають додаткові виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН). Цю програму продовжено до грудня 2024 року включно.

Виплата від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) для пенсіонерів розраховується як різниця між 3250 грн та поточною сумою пенсії, яку отримує пенсіонер, відповідно до встановлених критеріїв. Додаткова грошова допомога надається пенсіонерам, які:

- отримують пенсію менше за 3250 грн;

- проживають на територіях, де відбуваються активні або можливі бойові дії, відповідно до переліку, визначеного наказом № 309;

- не отримували після 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання, призначену внутрішньо переміщеним особам.

ВПП ООН спрямовує кошти пенсіонерам на підставі інформації, вже наявної у базах даних Пенсійного фонду, тож додаткових звернень не потрібно. Виплата проводиться або на банківську картку, або через відділення Укрпошти.

Раніше Pokrovks24.news повідомляв, які зміни у виплатах для внутрішньо переміщених осіб наберуть чинності 1 серпня 2024 року.