Покровськ, Родинське і населені пункти громади ворог обстрілює щодня. Він руйнує все: від об’єктів критичної інфраструктури до житлових будинків. Але головне, що не тільки руйнуються будівлі, і люди живуть без води, з перебоями в електро- та газопостачанні, але й періодично є загиблі та поранені.

«Вчора наша громада вчергове потрапила під ворожий обстріл. Це було село Піщане та місто Родинське. На жаль, в нас є 3 поранених у селі Піщане, на сільськогосподарському підприємстві. Ми бачимо, що ворог кожного дня цілить в системи енергозабезпечення. У Родинському попадання у соціальну інфраструктуру, в об'єкти освіти. Добре, що поруч нікого не було й діти займаються онлайн, тому обійшлось без жертв», – розповідає начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Сьогодні Родинське наводить лад після влучання снарядів: місцеві мешканці, комунальники та влада зайняті ліквідацією наслідків обстрілу. Працівники комунальних підприємств намагаються оперативно прибрати вулиці та полагодити пошкоджене житло. 

 

«Маємо чисельні пошкодження. Працюємо за нашим, на жаль, звичним планом: прибирання, локалізація та усунення наслідків. Ми маємо обмежений людський ресурс, адже люди звільняються, виїжджають. В пошкоджених будинках, де залишаються власники, ми видаємо будівельні матеріали. Наразі ведеться оцінка пошкоджень покрівель – будемо ремонтувати», – каже заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Доволі значна кількість містян після нічного обстрілу Родинського має пошкоджене житло. За інформацією начальниці відділу управління Родинським старостинським округом Ганни Мосейчук, руйнувань зазнали близько 20 багатоквартирних будинків. 

В Родинському залишається 3 200 мешканців, серед яких 131 дитина. Це на тисячу менше, ніж було місяць тому. Часто люди виїжджають власним транспортом, але для тих, в кого немає такої можливості, рекомендують залишити заявку про бажання евакуюватися з Донецької області. 

«Якщо людина не виїжджає власним транспортом, то має залишити заявку на контактному центрі. Їм оголосять пункт збору й вивезуть до евакуаційного потягу в місті Павлоград», – пояснює Ганна Мосейчук.

Записатись на евакуацію потягом можна за номерами: 080-050-01-21073-050-01-21.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Добопільська громада приймає внутрішньо переміщених осіб