Протягом минулої доби, 13 червня, ворог завдав 2085 ударів по території Донеччини. Армія рф накрила вогнем 10 населених пунктів: міста Красногорівка, Курахове, Селидове, Торецьк, селища Гостре, Желанне, Курахівка, Нью-Йорк, села Зоря, Новожеланне. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

Пошкоджено 57 цивільних об’єктів, з них 36 житлових будинків.

На Селидове окупанти скинули авіабомбу «УМПБ Д-30 СН». Поранено 6 цивільних осіб. Руйнувань зазнали 29 об’єктів цивільної інфраструктури, зокрема 13 багатоквартирних будинків і приватна оселя, 4 крамниці, 2 аптеки, адмінбудівлі, бібліотека, кафе, автомобілі.

Також були зареєстровані артилерійські обстріли у Красногорівці, Кураховому та Торецьку, де постраждали троє цивільних. 

У Нью-Йорку російські війська скинули дві авіабомби «КАБ-250», у результаті чого пошкоджено 14 приватних будинків.

Желанне зазнало авіаційного обстрілу, що призвело до зруйнування багатоквартирного будинку. 

В селі Зоря артилерійський удар з РСЗВ «Град» пошкодив чотири приватні оселі, а в Гострому внаслідок атаки постраждали приватний будинок і спортзал.

Наразі поліція та СБУ розслідують ці інциденти за статтею 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів та звичаїв війни.

Щодо евакуації, поліція допомогла евакуювати ще 73 людини, з яких 16 — діти. З початку обов'язкової евакуації було евакуйовано 169 719 осіб, включаючи 20 123 дітей та 7 078 осіб з інвалідністю.