На Рівненщину прибув перший евакуаційний поїзд із Донецької області. Про це повідомили в Міністерстві інтеграції. Цього разу до безпечного регіону вдалось евакуювати 59 жителів Донеччини, серед них шість осіб з інвалідністю та двадцять п'ять дітей.

"Перед відправленням потяга евакуйованим було надано харчування, гуманітарну і психологічну допомогу. На Рівненщині внутрішнім переселенцям надали евакуаційні виплати та забезпечили доставлення у приймаючі громади автобусами", - йдеться вповідомленні.

53 людини, які прибули з Донецької області, будуть безкоштовно проживати у трьох територіальних громадах, їх розселили  у місцях компактного проживання.  Ще чотирьох переселенців прийняли у себе рідні.


Також в відомстві зазначили, що двох осіб, серед яких одна маломобільна, поселили у стаціонарному відділенні Територіального центру соціального обслуговування.

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль додав, що такі потяги прибуватимуть на Рівненщину і у майбутньому. Наразі в області є понад 700 місць для проживання переселенців. 

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що евакуаційний потяг з Покровська курсуватиме на Рівненщину. Вже відомо графік відправлення.