Служба безпеки України на Донеччині затримала жінку, яка надавала військовій розвідці рф дані про місцезнаходження українських оборонних ліній на Покровському напрямку. Ворог особливо цікавився координатами укріплених районів і артилерійських позицій. Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Розвідувальні відомості потрібні були рашистам для підготовки бойових операцій з метою прориву оборони українських військ на найгарячішому напрямку фронту", – пояснюють в пресслужбі.

Російська спецслужба використала жительку Новогродівки для отримання розвідданих. Вона обходила територію прифронтової громади, фіксуючи розташування українських військових, а також збирала інформацію під час повсякденних розмов з місцевими жителями.

Жінка передавала зібрані відомості через месенджер російській розвідці, зокрема через зв'язкового – бойовика російського окупаційного угруповання.

Українська Служба безпеки своєчасно виявила і затримала інформаторку, вилучивши при цьому обладнання, яке вона використовувала для злочинної діяльності.

За свої дії вона може отримати до 8 років ув'язнення.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що навіднику ворожих ударів на Покровському напрямку присудили 13 років ув'язнення