Контррозвідка Служби безпеки України затримала мешканця Мирнограда, який працював на російську розвідку, збираючи інформацію про українські військові позиції на Донеччині. Зловмисник, працівник приватної охоронної компанії, фіксував координати укріплених районів та артилерійських позицій ЗСУ, що могло б допомогти окупантам у плануванні наступів. Про це повідомили у Службі безпеки України. 

«Фігурант розвідував місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої», – зазначають в СБУ.

Агент використовував гугл-карти для маркування важливих місць і був активним учасником проросійських Телеграм-каналів. Він також познайомився в «Telegram» з представником «мвс лнр», який доручив йому збирати відомості, що шкодили б українській обороні.

У ході обшуків у помешканні затриманого було виявлено мобільний телефон, який використовувався для зв'язку з агресором. Наразі агент перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду.


На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що окупанти планують штурм Покровська до кінця року