17-18 травня у День науки відбувся фінал обласного конкурсу «Школа Техно», де учнівська молодь з Донецької області змагалася у створенні smart-рішень. Команда «Ти не один» з ліцею Покровської ТГ здобула перше місце з проектом для моніторингу ментального здоров'я, а «Solar Energy» зі школи №9 отримала третє місце за проєкт «Сонячна електростанція з системою стеження».

Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Захід проходив в Києві, зібравши шість команд з Покровської, Краматорської, Іллінівської та Великоновосілківської громад, які представили свої проєкти у галузі STEM. Журі, до складу якого входили представники вищих навчальних закладів, благодійних організацій та бізнесу, відзначило кілька команд.

За підсумками роботи журі дипломом І ступеня була нагороджена команда «Ти не один» ліцею зі структурним підрозділом гімназії №1 Покровської ТГ, яка представила проєкт «Інноваційний інструмент, що дозволить слідкувати за своїм ментальним здоров’ям». 

«Команда ліцею №1 презентувала проєкт з використання комп'ютерних технологій для відстежування і допомоги у збереженні ментального здоров'я підлітків в умовах війни й постійного стресу. Проєкт розрахований на дітей віком від 11 до 14 років. Чат-бот визначає рівень тривожності та ментального здоров'я підлітка і працює лише тоді, коли визначає цей рівень як середньої важкості», – зазначила директорка ліцею №1 Бакун Євгенія.

Команда «Solar Energy» загальноосвітньої школи І-III ступенів №9 представила проєкт «Сонячна електростанція з системою стеження» та була нагороджена дипломом III ступеня.

«Наш проєкт полягає в тому, щоб розробити систему автоматичного позиціювання системи для сонячних електростанцій, щоб перейти від статичних до динамічних систем», – розповіла учениця 10 класу ЗОШ №9 Катерина Москальова.

Окрім цього Digital World Team з навчально-виховного комплексу №1 представила роботизований протез-маніпулятор, який також був відзначений у спеціальній номінації за інклюзивний та соціально орієнтований підхід.


Фіналісти конкурсу отримали сертифікати та пам'ятні призи від БФ «Фонд освітніх ініціатив». Окрім участі у конкурсі, всі учасники здійснили екскурсію до інноваційного містечка UNIT.City у Києві, де вони могли на власні очі побачити розвиток та трансформацію проєкту.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, яким буде процес вступу у ДонНТУ в цьому році